Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lilahagymás lepény

default user icon

Hozzávalók

  • 17 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 8 dkg kukoricakeményítő
  • 2 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 mk cukor
  • 15 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek balzsamecet
  • 6 ek víz
  • A töltelékhez:
  • 6 fej lila hagyma
  • 6 ek olívaolaj
  • 4 ek balzsamecet
  • 1-2 ek víz
  • bors
  • 1 csokor csombor
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés

    1. A töltelékhez a lila hagymákat meghámozzuk meg, felaprítjuk, és megpároljuk a felforrósított olívaolajon kb. 15 perc alatt. Hozzáadjuk a balzsamecetet, 1-2 ek vizet, majd sózzuk, borsozzuk, és készre pároljuk további 15 perc alatt.
    2. A tésztához összedolgozzuk a lisztet a keményítővel, a sütőporral, a sóval és a cukorral. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a balzsamecetet, és evőkanalanként annyi vizet, amennyivel össze tudjuk gyúrni.
    3. A tésztát 3 részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk mindet, megszurkáljuk villával, majd meghintjük egy kevés liszttel. Kivajazott tepsibe tesszük, elosztjuk rajtuk a párolt hagymát, megszórjuk borssal és a felaprított csomborral.
    4. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve megszórjuk a lepényt a reszelt parmezánnal, és azonnal tálaljuk.

    TÚRÓS LEPÉNY KAPORRAL>>> 

    TOJÁSOS-KRUMPLIS LEPÉNY>>>

    PARADICSOMOS-BAZSALIKOMOS TÚRÓS LEPÉNY>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek