Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lilahagymás krumpisaláta

default user icon

Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • 1/2 kg hagyma
  • 6 dl víz
  • 1/2 dl ecet
  • 2 ek cukor
  • 1/2 mk só

Elkészítés

    1. A vizet összekeverjük a cukorral, a sóval és az ecettel, majd félretesszük.
    2. A burgonyát megmossuk, és héjastul megfőzzük. A lilahagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk.
    3. Egy nagyobb üvegtálba először lerakjuk a 3-5 mm vastag karikákra vágott langyos (!) krumplit, majd ráhalmozzuk egy rétegben a hagymakarikákat. Aztán ismét egy réteg burgonya, majd megint egy réteg hagyma következik. Ezt addig ismteljük, amíg van hozzávalónk - a legfelső sor hagyma legyen -, majd ráöntjük az ecetes salátaöntetet. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnaptól fogyasztjuk. Nagyon hosszan eláll.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSRŐL A VIDEÓT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin