A lila hagymás krumplisaláta elkészítéséhez a vizet összekeverjük a cukorral, a sóval és az ecettel, majd félretesszük.
A burgonyát megmossuk, és héjastul megfőzzük. A lila hagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk.
Egy nagyobb üvegtálba először lerakjuk a 3-5 mm vastag karikákra vágott, előzőleg langyosra hűtött krumplit, majd ráhalmozzuk egy rétegben a hagymakarikákat. Aztán ismét egy réteg burgonya, majd megint egy réteg hagyma következik. Ezt addig ismételjük, amíg elfogynak a hozzávalók. Fontos, hogy a legfelső sor lila hagyma legyen, majd ráöntjük az ecetes salátaöntetet.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, sültek mellé fogyasztjuk. Nagyon hosszan eláll.
Nézd meg videón, hogyan készül a lila hagymás krumplisaláta: