Lilahagymalekvár

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4-5 db lilahagyma
  • 3-4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • kakukkfű
  • őrölt színes bors
  • édes vörösbor
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.

    Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadjuk a cukrot, és együtt karamellizáljuk, míg szép aranybarna színt nem kap. Ezután hozzáöntjük az olívaolajat, jól összekeverjük és rátesszük a szeletelt hagymát. Megszórjuk egy csipet sóval, és elkezdjük párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórjuk egy kevés őrölt színes borssal és egy kevés kakukkfűvel (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős). Végül felöntjük annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Lefedve tovább pároljuk. Közben többször megkeverjük, és ha szükséges, még bort öntünk hozzá.

    Végül addig pároljuk, míg a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes, puha állagú lesz.

    Sültek mellé nagyon finom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek