Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lilahagymalekvár aszalt szilvával

default user icon

Hozzávalók

  • 2-3 fej lilahagyma (nagyobb)
  • 1 csipet só
  • olaj
  • víz
  • 2 ek balzsamecet
  • 5-6 db aszalt szilva
  • 1-2 ek méz

Elkészítés

    1. A hagymát felszeleteljük, sózzuk, és kevés olajon megdinszteljük egy teflonos serpenyőben. Fontos, hogy alacsony lángon legyen dinsztelve a hagyma, és ha szükséges, adjunk hozzá vizet (ne legyenek égett barna hagymaszeletek benne). A dinsztelés akár 20-30 percig is eltarthat.
    2. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk az ecetet és a szilvát, majd néhány kavarás után a mézet.Érdemes megkóstolni, hogy kell-e bele még só vagy méz.

    LILAHAGYMALEKVÁR (HÚSOKHOZ) >>> 

Megjegyzés

A szilvát akár félbe vagy négybe is lehet vágni.

Ha nincs balzsamecetünk, használhatunk vörösbort és ecet keverékét is.
Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert ez gyorsan elfogyott.

AmiDJF
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin