Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lilaburgonya-tócsni céklás tejföllel

default user icon
MME
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megtisztított céklát megsózzuk és megborsozzuk, majd alufóliábacsomagoljuk, és 180 fokos sütőben puhára sütjük. Meghámozzuk, felkockázzuk, majd összeturmixoljuk a tejföllel. Végül ismételten megsózzuk és megborsozzuk.
  2. A lila burgonyát meghámozzuk, és egy nagylyukú reszelőn minél hosszabb csíkokra reszeljük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd a finomra vágott petrezselyemmel és snidlinggel ízesítjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd 10 percig állni hagyjuk.
  3. Felforrósítjuk az olajat, és kanállal kis kupacokat halmozunk bele. Kör alakúra formázzuk mindet, majd mindkét oldalukon aranysárgára sütjük a tócsnikat. Papírtörlőre szedjük, és forrón tálaljuk a tejfölös céklával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss