Likőrös piskótatekercs mézkaramell öntettel

Hozzávalók

  • 1 db félkész piskótatekercs
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2-3 ek kemény habbá vert tejszín
  • 1-1,5 kupica epres-rebarbarás krémlikőr
  • 10-15 dkg eper
  • 3-4 ek porcukor
  • 3-4 ek méz

Elkészítés

    1. A krémsajtot a porcukorral habosra verjük, majd lazítjuk a habbá vert tejszínnel. Krémlikőrrel ízesítjük, majd 20-30 percre hűtőbe tesszük dermedni.
    2. Szétnyítjuk a piskótatekercset, és megkenjük a jól eldolgozható krémmel. A piskóta hosszanti oldalát kirakjuk az eperrel, majd feltekerjük. A külső felületét is bevonjuk krémmel és eperszeletekkel, végül csíkokra vágott mentalevéllel díszítjük.
    3. A mézet olajon vagy vajon, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg egy kissé megbarnul. A piskótatekercset ezután meglocsoljuk a folyós mézkaramellel. Hűtőbe tesszük, majd amikor megdermedt, szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Likőr helyett ízesíthetjük epersziruppal vagy eperdzsemmel is. Amennyiben marad krémünk és eprünk, babapiskótával is készíthetünk desszertet.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin