Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Likőrös piskótatekercs mézkaramell öntettel

30 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krémsajtot a porcukorral habosra verjük, majd lazítjuk a habbá vert tejszínnel. Krémlikőrrel ízesítjük, majd 20-30 percre hűtőbe tesszük dermedni.
  2. Szétnyítjuk a piskótatekercset, és megkenjük a jól eldolgozható krémmel. A piskóta hosszanti oldalát kirakjuk az eperrel, majd feltekerjük. A külső felületét is bevonjuk krémmel és eperszeletekkel, végül csíkokra vágott mentalevéllel díszítjük.
  3. A mézet olajon vagy vajon, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg egy kissé megbarnul. A piskótatekercset ezután meglocsoljuk a folyós mézkaramellel. Hűtőbe tesszük, majd amikor megdermedt, szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Likőr helyett ízesíthetjük epersziruppal vagy eperdzsemmel is. Amennyiben marad krémünk és eprünk, babapiskótával is készíthetünk desszertet. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss