Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Light rakott káposzta bulgurral

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 nagy pohár tejföl (zsírszegény)
  • 1 kis pohár tejföl (zsírszegény)
  • 60 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • 3 dl bulgur
  • 10 dkg light margarin

Elkészítés

    1. A húst a margarinon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a bulgurt, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
    2. Nagy lángon addig főzzük, amíg elfő a leve, majd hozzáadjuk a nagy pohár tejfölt.
    3. A káposztát átöblítjük. Margarinnal kikenünk egy tepsit, és beletesszük a káposzta háromnegyedét. Rátesszük a húsos ragut, majd rásimítjuk a kis tejföl felét. Végül befedjük a maradék káposztával, és megkenjük a maradék tejföllel.
    4. Sütőben 160 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin