Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lieven-galuska

MME MME
2.5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy fazékban vizet teszünk fel forralni. Eközben a hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy összeálljon egynemű tésztává. Ha a víz felforrt, evőkanállal beleszaggatjuk a túrós keveréket. Ha újraforrt, lejjebb vesszük, és kb. 10 percig főzzük. Közben egy másik edényben vajat olvasztunk, erre szedjük ki az elkészült galuskákat. Kb. 10 percig pihentessük fogyasztás előtt, hogy a galuska átvegye a vaj ízét. Fahéj és kristálycukor illik hozzá a legjobban.

Megjegyzés

Kudlik Juli egykori főzőműsorában volt vendég Thomas Lieven, illetve az őt alakító színész. (Thomas Lieven a Nem kell mindig kaviárban rengeteget főzött.) Tőle hallotta nagymamám ezt a finom és nagyon gyorsan elkészíthető, hivatalosan túrós nokedli receptet. De mi csak Lieven-galuskának hívjuk, nem véletlenül... - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss