Elkészítés: A húst alaposan átnézem, az esetleg benne található tokokat, tollmaradványokat kihúzkodom. Bedörzsölöm sóval, borssal és majorannával. Egy megfelelő méretű lefedhető tepsibe (ha van, legjobb az öntöttvas edény) helyezem bőrrel lefelé a darabokat, tűzhelyre teszem. Erős lángon addig sütöm, míg zsírját engedni kezdi és kicsit megpirul minden oldala. Közben persze forgatom. Ezután aláöntök kb. 2 dl vizet, mellé teszem a félbevágott hagymát és almát, beledobálom a fokhagymát, és ráhelyezem a fűszernövényeket. 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, kb. 1,5-2 óra múlva kész is. Közben persze azért időnként rénézek, megforgatom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre