Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libasült zöldfűszerekkel

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • kb. 1,5 kg liba- vagy kacsahús (comb, mell vagy az egész állat)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 alma
  • néhány levél zsálya
  • 1 kisebb rozmaring ágacska
  • 2-3 szál kakukkfű
  • majoranna
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A húst alaposan átnézem, az esetleg benne található tokokat, tollmaradványokat kihúzkodom. Bedörzsölöm sóval, borssal és majorannával. Egy megfelelő méretű lefedhető tepsibe (ha van, legjobb az öntöttvas edény) helyezem bőrrel lefelé a darabokat, tűzhelyre teszem. Erős lángon addig sütöm, míg zsírját engedni kezdi és kicsit megpirul minden oldala. Közben persze forgatom. Ezután aláöntök kb. 2 dl vizet, mellé teszem a félbevágott hagymát és almát, beledobálom a fokhagymát, és ráhelyezem a fűszernövényeket. 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, kb. 1,5-2 óra múlva kész is. Közben persze azért időnként rénézek, megforgatom.

Megjegyzés

Ha mellet sütünk, a bőrét kockázzuk be. Ha már omlósan puha a hús, de még nem találjuk elég pirosnak a bőrét, szedjük át egy serpenyőbe, kanalzzunk rá a zsírjából, és pár perc alatt süssük szép pirosra. Márton-napra készítettem a családomnak, nagyon ízlett mindenkinek. A liba sülése közben héjas burgonyát tettem a sütőbe, az volt a gyorsan elkészülő körete. Természetesen készült hozzá párolt káposzta is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

liszizsuzsika
Nagyon megy hozzá a birsalma, isteni lehetett vele.
lecterdoctor
Köszi a receptet! Jól sikerült. Héjában sült burgonyával tálaltam. Plussz tettem a liba mellé a tepsibe negyed hagymákat és sárgarépát, ill. pici birsalmát. Beillenek ebbe az ízvilágba :)
Moncka
ez volt az első kacsás receptem, a családnak nagyon ízlett. Felkerült az étlapra. Köszi :)

Hasonló Receptek

Magazin