Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libasült vörösboros káposztával

default user icon
2 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 libacomb,
  • 6 gerezd fokhagyma,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1 kisebb fej vörös káposzta,
  • 1 evőkanál vörösborecet,
  • 2 evőkanál száraz vörösbor,
  • 2 jonatán alma,
  • 2 evőkanál ribizli dzsem,
  • 3 evőkanál cukor,
  • só, bors, szegfűszeg.

Elkészítés

    Elkészítés: A libacombokat sóval-borssal bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított fokhagymát. Kevés vizet aláöntve 30 percig pároljuk. A húst áttesszük egy peremes tepsibe, aláöntjük a levét, és forró sütőben megpirítjuk. A kisült zsiradékot közben leszedjük és áttesszük egy nagy serpenyőbe. Ezen üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt, besózott vörös káposztát is. Fedő alatt 10 percig pároljuk. Szegfűszeggel, borssal, vörösborecettel, száraz vörösborral ízesítjük, és további 10 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt almát, a ribizli dzsemet és a cukrot. Nagy lángon megpirítjuk. A megsült libacombokat apró szemű, főtt burgonyával és a párolt vörös káposztával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

liszizsuzsi
Szkatinak igaza van. A libacombbal ennyit bűvészkedni felesleges és értelmetlen. Jó alaposan "befokhagymázva" sütöttem Márton napra is, nagyon ízlett mindekinek. A káposztába se biztos, hogy beletenném az almát is meg a ribizlilekvárt is. Túl sok az ízesítés, elveszik a lényeg: a káposzta íze.
szkati
Egyáltalán nem kell kuktába tenni és nem kell alárakni vizet sem. Hagyma, foghagyma apróra vágva a besózott és majorannázott libacombokra, amit alufóliával le kell takarni. Lassú tűzön sütni és magától kiolvad a zsír.

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Libasült vörösboros káposztával recept?


Magazin