Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Libasült párolt káposztával és rozmaringos sült burgonyával

6 5/5

Hozzávalók

  • 4 db libacomb
  • 2 fej vöröshagyma feldarabolva
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt majoránna
  • A káposztához:
  • 1 kg lila káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • kb. 3-4 evőkanál olvasztott libazsír vagy olaj
  • kb. 1 bő evőkanál cukor
  • kb. 2 evőkanál 10 %-os ecet
  • kb. 1 teáskanál egész kömény
  • őrölt bors
  • A burgonyához:
  • 1 kg krumpli hámozva, darabolva
  • őrölt bors
  • rozmaring
  • kb. 3 evőkanál olvasztott libazsír

Elkészítés

    1. A combokat tisztítás után megmossuk, papírtörlővel szárazra töröltem, majd bedörzsöljüksóval. Majorannával és borssal csak a húsos részét fűszerezzük.Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
    2. (Fontos, hogy olyan edényt használjunk, ama tűzhely felső részén a pároláshoz, és a sütőben sütéshez is alkalmas!)
    3. A szélekről levágott felesleges zsiradékot kisütjük, benne a combokat, pár perc alatt körben megkapatjuk. Közétesszüka vöröshagyma- és fokhagymadarabokat, aláöntöm a bort, és lassan, fedő alatt, saját levében, bőrével felfelé párolom kb. 1,5-2 órát, ameddig a hús megpuhul és a leve nagyja is elfő, majd 220 fokos előmelegített sütőbe tolom, és fedetlenül kb. 20-25 perc alatt piros ropogósra sütöm. A sütés közben saját levével többször meglocsolom.
    4. A párolt káposztához, a káposztát elfelezzük, torzsáját kivágjuk, és vékony szálakra szeleteljük. Lesózzuk, összekevejük, kb. 20 percig pihentetjük. Közben a cukrot a zsiradékban karamellizáljuk,a hagymát megdinszteljük benne, és a köményt is megfuttatjukrajta. Beleforgatjuka káposztát, meglocsoljukecettel, és fedő alatt, közepes hőfokon, saját gőzében kb. 25-30 perc alatt megpároljuk. Párolás közben villával többször átforgatom, vigyázva, hogy a káposztaszálak ne törjenek meg. (A párolás végére a káposzta alatt nem szabad folyadéknak maradnia.)
    5. A darabolt krumpli t sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Sütőedényben libazsírral, borssal, rozmaringgal összeforgatjuk, 230 fokos forró sütőben, néha átkeverve ropogósra sütjük.
    6. Tálalásnál a sült libacomb mellé a párolt káposztát és a pirított burgonyát kínálom.

    LIBANYAKLEVES, LUDASKÁSA, LIBACOMB: 3 ISTENI LIBÁS RECEPT MÁRTON NAPRA >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Gilka 6 évvel ezelőtt
Bevallom, csaltam. Nem kaptam libát, így kacsával csináltam meg. De az eredmény: felülmúlhatatlan! Számomra a legnagyobb dicséret az üres tányérok halmaza és most nem kellett a maradék miatt aggodalmaskodnom. Köszönöm a receptet!
monalisa1980 7 évvel ezelőtt
Húúú, isteni lett, Szenteste ez volt a vacsi! :-) Köszi szépen a receptet! És Boldog Karácsonyt! :-)
liszizsuzsika 7 évvel ezelőtt
Igazi klasszikus recept, minden ünnepi alkalommal megállja a helyét.
gaby53 7 évvel ezelőtt
Ezzel én is így vagyok, bármikor és bármennyit....! :) - mint a kecske :))) Ha rám tör a fogyóláz, ezt és a káposztaleves variációkat szoktam bevetni a plusz kg-ok ellen! :)
Habliliom 7 évvel ezelőtt
nem csak télen - ezt akartam írni... :)
Habliliom 7 évvel ezelőtt
Ezek a köretek is fantasztikusak! A párolt lilakáposzta pedig (nem csak) oly nagy kedvenc, hogy képes lennék hosszú ideig kizárólag ezen élni :)
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes