Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libaraguleves a család szája íze szerint

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg libaaprólék (pl. szárnytő, nyaka, zúza, szív)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 cikk zeller
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 2 db gomba
  • 1 csokor tárkonylevél
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 8 dkg vöröshagyma
  • 5 ek étolaj
  • 1 ek só
  • 1 mk bors
  • 1 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 liter víz
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk cukor
  • 1 tk ecet (vagy citromlé)

Elkészítés

    1. A libaaprólékot hideg vízben átmossuk. A megtisztított zöldségeket: a sárgarépát, zellert és a petrezselyemgyökeret karikákra, a gombát cikkekre, a tárkonylevelet, a petrezselyem zöldjét és a vöröshagymát finomra vágjuk.
    2. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az étolajat, és megpirítjuk benne a vöröshagymát. Hozzáadjuk az előkészített libaaprólékot, sóval meghintjük, őrölt fekete borssal fűszerezzük. Tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, a száraz fehérbort, és fedő alatt 25 percig főzzük.
    3. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, felengedjük 2 l vízzel, és tovább főzzük. Amikor a zöldségek és a libahús is megpuhult, hozzáadjuk a tejszínnel simára kevert tejföl t, az apróra vágott petrezselyem zöldjét és tárkonylevelet.
    4. Kevés sóval, cukorral, pár csepp ecettel vagy citromlével ízesítjük. Galuskát vagy burgonyagombócot főzünk a levesbe, majd forrón tálaljuk.

    TÁRKONYOS LIBARAGULEVES>>> 

    GYÖMBÉRES LIBALEVES>>> 

    LIBATEPERTŐKRÉM>>> 

Megjegyzés

A "Kígyósi Gányók" csapatának receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin