Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libaraguleves a család szája íze szerint

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A libaaprólékot hideg vízben átmossuk. A megtisztított zöldségeket: a sárgarépát, zellert és a petrezselyemgyökeret karikákra, a gombát cikkekre, a tárkonylevelet, a petrezselyem zöldjét és a vöröshagymát finomra vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az étolajat, és megpirítjuk benne a vöröshagymát. Hozzáadjuk az előkészített libaaprólékot, sóval meghintjük, őrölt fekete borssal fűszerezzük. Tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, a száraz fehérbort, és fedő alatt 25 percig főzzük.
  3. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, felengedjük 2 l vízzel, és tovább főzzük. Amikor a zöldségek és a libahús is megpuhult, hozzáadjuk a tejszínnel simára kevert tejfölt, az apróra vágott petrezselyem zöldjét és tárkonylevelet.
  4. Kevés sóval, cukorral, pár csepp ecettel vagy citromlével ízesítjük. Galuskát vagy burgonyagombócot főzünk a levesbe, majd forrón tálaljuk.

TÁRKONYOS LIBARAGULEVES>>> 

GYÖMBÉRES LIBALEVES>>> 

LIBATEPERTŐKRÉM>>> 

Megjegyzés

A "Kígyósi Gányók" csapatának receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss