Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libanyakleves

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg libanyak
  • 2 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zellergumó a zöldjével
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 db karalábé
  • 5-6 szem feketebors
  • 2 db babérlevél

Elkészítés

    1. A libanyakat hideg vízben átöblítjük, majd egy nagy fazékba tesszük a negyedelt zellergumóval, az egész karalábéval és a félbevágott hagymával együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és a szemes borsot és felöntjük bő vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt főzni kezdjük. Ha felforrt sózzuk, és további 45 percig főzzük.
    2. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt fehérrépát, a sárgarépát és a felaprított zeller zöldjét, majduhára főzzük a libanyakkal együtt.
      A levest a libanyakkal és a zöldségekkel együtt tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin