Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libanoni tabulé

default user icon
5 3.3/5

Hozzávalók

  • 25 dkg búzadara (kuszkusz) vagy köles
  • 2 dl víz
  • 4 közepes nagyságú hagyma
  • 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 1/2 kg kígyóuborka
  • 3 evőkanál finomra vágott menta
  • 2 dl olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • frissen őrölt fekete bors
  • 6 érett paradicsom
  • 2 közepes nagyságú hagyma
  • 1/2 kígyóuborka
  • 12 dkg fekete olajbogyó
  • 1 zöld paprika
  • 1 sárga vagy piros kaliforniai paprika
  • 4 evőkanál borecet
  • néhány salátalevél

Elkészítés

    1. A vizet felforraljuk, a búzadarára vagy kölesre öntjük, megvárjuk, míg lehűl. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, kevés olívaolajat, a citromlevet, és ízlés szerint megfűszerezzük. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
    2. A megmosott paradicsomokat feldaraboljuk, a megtisztított, finomra vágott hagymával, a kis darabokra vágott uborkával, a kicsumázott, felaprított paprikával, az ecettel és a megmaradt olajjal egy edényben összerázzuk, elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
    3. Porcelántálakat kibélelünk a jól megmosott salátalevelekkel, elterítjük rajta a búzadara- vagy köleskeveréket, ráhalmozzuk a paradicsomos-hagymás keveréket, és tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

fan3boy11
Az receptet en egy kicsit gazdagabban ismerem. Aranyokat nem irok, azonban alkatreszeit midenki izles szerint pakolja ossze. tehat Bulgur (buza torek), granatalma szirup, so, bors, gyomber, romai komeny, illetve a keleti fuszer a raz el hanout. Ezeket leparolom, amig a torek meg nem puhul. A chefem rak meg hozza fahejat is, de elvileg az nem kell bele. Ezutan amint kihult, a tovabbiak kerulnek bele. granatalma, fekete oliva bogyo, csicseriborso, menta, bazsalikom, koriander, aszalt paradicsom (julienre vagva). Es kesz a csodalatos es igen izgazdag keleti etel. Szeritem csodas. Aki ezen receptet probalja ki, annak egeszsegere, nagyon finom!
hondruli
Sziasztok! A tabuleh-t én is inkább úgy ismerem, ahogy az előző hozzászóló leírta, lényeg a sok petrezselyem és a cous-cous vagy bulgur. Ezeknél a gabonáknál tényleg elég, ha az ember forró vizzel leönti és állni hagyja megduzzadni. Én nagyon szeretem, partykra is kiválóan alkalmas.
zsgal
Ha jól értem, a recept küldője leforrázva, de nyersen ajánlja fogyasztásra a kölest. Nem képtelenség ez?
nashita
Hadd védjem meg a recept beküldőjét, ne legyünk már ennyire szigorúak. Vegyünk egy példát; én a lecsót így készítem: hagyma, füstölt szalonna, paprika, paradicsom, só bors és kész. Ha a szomszédom tesz bele egy darabka füstölt kolbászt, egy kiskanál piros paprikát vagy ráüt egy tojást az attól még ugyanúgy lecsó! Hiába vagyok magyar, és 30 éve lakom itt, nem mondom, hogy az a lecsó a magyar lecsó, amit én főzök. Amúgy a recept fantasztikusan hangzik!!!! Nagy rajongója vagyok a keleti konyháknak! :o)
tabbuleh
Sziasztok! Szeretem a honlapot, szép és igényes, mégis had reklamáljak kicsit: 9 évig éltem Libanonban, de ilyen recept alapján készült tabbuleh-t még nem láttam. Lehet ez is finom, de az amit minden család, rendszeresen készít tabbuleh néven az egész más: egy kisebb tálnyi ( nem tévedés!) aprított petrezselyem, 1-2 fej hagyma és paradicsom, 1-2 szál menta aprítva, citrom, só, olivaolaj, bors (szegfűbors!) és az elmaradhatatlan, 1/2 - 1 pohár beáztatott törtbúza. Ennyi és SEMMIVEL sem több. Az itt leírt recept egy finom saláta, de nem a libanoni tabbuleh. Jó étvágyat és jó főzőcskézést!

Hasonló Receptek

Magazin