Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libanoni taboulé

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg bulgur
  • 4 kemény paradicsom
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 1 citrom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A bulgurt tegyük egy tálba, keverjük össze sóval, majd öntsünk rá kétszeres menniségű (4 dl) forró vizet. Fedjük le, és hagyjuk állni, amíg a többi alapanyagot előkészítjük.

    A megtisztított újhagymát, a megmosott petrezselymet és mentát vágjuk finomra, a paradicsomot apró kockákra.

    Ha a bulgur nem szívta fel az összes vizet, szűrjük le, facsarjuk ki, majd tegyük salátástálba, adjuk hozzá a paradicsomot és a felaprított zöldeket, a paradicsomot, facsarjuk rá a citrom levét és locsoljuk meg olívaolajjal. Frissen őrölt borssal ízesítsük, majd alaposan forgassuk össze.

    1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalhatjuk is grill húsok, halak, zöldségek mellé, de önmagában is finom, frissítő saláta.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin