Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libamell sajttal és aszaltszilvával töltve

MME MME
3/5
120 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A libamellet megmosom, a csont menti részénél kettévágom, mind a két részét (mint egy zsemlét) kettévágom, hogy ki tudjam nyitni. Kiterítem az egyik felét, só, bors, fűszerkeverék, rá a szeletelt bacon, a szeletelt edami sajt, és végül a közepét végigrakom aszaltszilvával. A másik mell részének belső felét, amit ráborítok, azt is fűszerezem ugyanúgy, mint az elsőnél. Ráborítom, befedem a baconszeletekkel, és jó erősen körbekötöm sütőfonállal. (Kis gömböcformát kapunk.) A sütőfonál alá is szoktam dugdosni aszalt szilvát. A hús tetejét szárnyasfűszerrel óvatosan bedörzsölöm. Jénai tálba teszem, kicsi vizet öntök alá, és a maradék aszalt szilvát melléteszem. Leborítom, és másfél órát sütöm 180 fokon, aztán leveszem a fedelét, és pirosra sütöm.

Megjegyzés

Burgonypürével isteni. A család kedvence minden ünnepi ebédkor. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss