Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Libamáj zsírban sütve

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Libamáj zsírban sütve

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 203
  • Elküldve: 66

Hozzávalók:

  • 80 dkg libamáj
  • 1,6 kg libaháj
  • 1,5 fej fokhagyma
  • 1 l tej
  • lilahagyma
  • pirospaprika

Elkészítés:

A sütés előtti nap a libamájat beáztatom 1 l tejbe, amibe belenyomok majdnem 1 egész fej fokhagymát.

Apró kockákra vágom a libahájat, és kevés vízzel felteszem főni. Amikor zsírjára sült és ropogós tepertő lett belőle, a tepertődarabokat kiszedem, és a visszamaradt zsírban a májat megsütöm. Sütés közben hozzápasszírozom a megmaradt fokhagymát. Lassú tűzön kell sütni, nehogy leégjen az alja. Kb. 45 percet sütöm mindkét oldalát, úgy az igazi, ha ellepi a zsír. A legvégén sózom, kevés pirospaprikát teszek bele, keverek rajta egyet, de ezzel már nem sütöm tovább. Tűzálló tálba átteszem, ráöntöm a megmaradt zsírt, hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem. Másnap reggel a megdermedt zsírból kivéve felszeletelem, friss kiflivel és rengeteg lilahagymával tálalom. Természetesen a tepertő sem megy veszendőbe, azt frissen kell elfogyasztani jó sok lilahagymával. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés:

A receptet Adél küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. lola55
    2011. január 27. (csütörtök) 06:50
    Én azért nem furcsálltam a 45 percet, mert már sokat megcsináltam, a család kedvence, de nem így, ahogy fentebb le van írva. A libatepertőt összevágom kockára, lábosba teszem, ráöntök annyi tejet, hogy ellepje, bele egy egész fej fokhagyma gerezdjeire szedve, megtisztítva. Elkezdem főzni, állandóan kevergetni kell, nehogy leégjen. Egyszer csak eltűnik a tej, gyönyörű sárga zsírom lesz. Ha szép piros a tepertő, gyorsan, lyukas lapáttal kiszedem. A libamájat beleteszem egy mély, teflon serpenyőbe, a zsírt rászűröm, és mint a húslevest, szinte csak gyöngyözve megsütöm. Igen, kell hozzá 45 perc. Ha egy hústűt beleszúrunk a libamáj legvastagabb részébe és nem jön belőle véres lé, akkor kész. Én át szoktam tenni egy szép tálba, rászűröm a zsírt, ami kilátszik a zsírból, csak azt szórom meg pirospaprikával. Mivel nagyon lassan sült a máj, nem lesz kemény, hanem szinte, mikor szeleteljük, a szeletkék kenhetőek. Ez az egyetlen titka a libamájnak! A lassú sütés!
Receptválogatás
Villámgyors gyümölcsös desszertek - édességek 30perc alatt!
Amikor tombol a hőség, nem, vagy csak nagyon rövid időre vagyunk hajlandóak bekapcsolni a sütőt - de desszert nélkül mégsem lehet létezni, igaz?! Ezért most összegyűjtöttük nektek a 35 legfinomabb és leggyorsabb gyümölcsössüti-receptet! Villámgyors és isteni, mind - próbáljátok ki!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Töltött sárgadinnye citromsörbettel Töltött sárgadinnye citromsörbettel
Pulykacomb velesült paprikával Pulykacomb velesült paprikával
Tejszínes-fehércsokis torta Tejszínes-fehércsokis torta
Vörösboros nyúl Vörösboros nyúl
Csokikrémes kosárkák Csokikrémes kosárkák
Darált húsos karfiol bomba Darált húsos karfiol bomba
Morzsolt tésztával megszórt almás szelet Morzsolt tésztával megszórt almás szelet
Bográcsos csirkepörkölt Bográcsos csirkepörkölt
Paradicsomos szósszal töltött palacsinta Paradicsomos szósszal töltött palacsinta
Sonkás palacsinta majonézzel Sonkás palacsinta majonézzel
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
  • (horvathmara)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125431_hutotakaritas_.jpg 5 kérdés és válasz a hűtőtakarításról

A frizsider tisztán tartása nem egyszerű feladat – tippjeinkkel most ebben segítünk!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125429_scone_.jpg A 3 legjobb angol desszert, melyeket el kell készítened!

Ezekkel a különleges csemegékkel egyre gyakrabban találkozhatsz itthon is, ideje hát összebarátkoznod velük!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125425_boros_trukk_.jpg 5 menő boros trükk, amiket mindenképp ismerned kell - videó!

Nem elég hideg a bor, de már megérkeztek a vendégek? Elbénáztad a bornyitást, és parafadarabok estek a palackba? Íme 5 szuper…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125423_ecet_110.jpg Alma-, balzsam- és borecet - melyik mihez illik?

Az egyes fajták más és más ételeket tesznek még finomabbá. Segítünk abban, hogy melyik mihez illik!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125421_dieta_ulomunka_110.jpg Ülőmunkát végzel? Rohansz egész nap? Diétatippek minden típusnak

Az életformád azt is meghatározza, hogy melyik módszerrel karcsúsodhatsz a legegyszerűbben!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125416_fogy_.jpg 4 jól bevált és roppant hasznos tipp, ha fogyni szeretnél!

Régóta szeretnél megszabadulni a súlyfeleslegtől, de eddig még nem sikerült? A megoldás egyszerű: kis lépésekben változtass az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125414_magvak_.jpg 8 csúcsszuper étel, amitől okosabb leszel!

Finomak, egészségesek, sőt, még a memóriát is javítják: íme, a gondolkodást serkentő élelmiszerek!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125409_feherbor_szarnyashus_.jpg Jó tudni! Melyik húshoz milyen bor illik?

A bor nem csupán az összejövetelek kelléke, ha nem a mindennapi étkezés egészséges kiegészítője is. Nem mindegy azonban, melyik…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept