Részletes receptkereső »
  •  
  • Bonafarm  
  •  
  •  

RECEPT

« vissza

Libamáj zsírban sütve

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Libamáj zsírban sütve

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 203
  • Elküldve: 62

Hozzávalók:

  • 80 dkg libamáj
  • 1,6 kg libaháj
  • 1,5 fej fokhagyma
  • 1 l tej
  • lilahagyma
  • pirospaprika

Elkészítés:

A sütés előtti nap a libamájat beáztatom 1 l tejbe, amibe belenyomok majdnem 1 egész fej fokhagymát.

Apró kockákra vágom a libahájat, és kevés vízzel felteszem főni. Amikor zsírjára sült és ropogós tepertő lett belőle, a tepertődarabokat kiszedem, és a visszamaradt zsírban a májat megsütöm. Sütés közben hozzápasszírozom a megmaradt fokhagymát. Lassú tűzön kell sütni, nehogy leégjen az alja. Kb. 45 percet sütöm mindkét oldalát, úgy az igazi, ha ellepi a zsír. A legvégén sózom, kevés pirospaprikát teszek bele, keverek rajta egyet, de ezzel már nem sütöm tovább. Tűzálló tálba átteszem, ráöntöm a megmaradt zsírt, hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem. Másnap reggel a megdermedt zsírból kivéve felszeletelem, friss kiflivel és rengeteg lilahagymával tálalom. Természetesen a tepertő sem megy veszendőbe, azt frissen kell elfogyasztani jó sok lilahagymával. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés:

A receptet Adél küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. lola55
    2011. január 27. (csütörtök) 06:50
    Én azért nem furcsálltam a 45 percet, mert már sokat megcsináltam, a család kedvence, de nem így, ahogy fentebb le van írva. A libatepertőt összevágom kockára, lábosba teszem, ráöntök annyi tejet, hogy ellepje, bele egy egész fej fokhagyma gerezdjeire szedve, megtisztítva. Elkezdem főzni, állandóan kevergetni kell, nehogy leégjen. Egyszer csak eltűnik a tej, gyönyörű sárga zsírom lesz. Ha szép piros a tepertő, gyorsan, lyukas lapáttal kiszedem. A libamájat beleteszem egy mély, teflon serpenyőbe, a zsírt rászűröm, és mint a húslevest, szinte csak gyöngyözve megsütöm. Igen, kell hozzá 45 perc. Ha egy hústűt beleszúrunk a libamáj legvastagabb részébe és nem jön belőle véres lé, akkor kész. Én át szoktam tenni egy szép tálba, rászűröm a zsírt, ami kilátszik a zsírból, csak azt szórom meg pirospaprikával. Mivel nagyon lassan sült a máj, nem lesz kemény, hanem szinte, mikor szeleteljük, a szeletkék kenhetőek. Ez az egyetlen titka a libamájnak! A lassú sütés!
Receptválogatás
Libalakoma
Novemberben vétek nem enni libát. Szezonja van, és a Márton-nap is kötelez! Libaleves, ludaskása, pecsenye... Válogass receptjeink közül!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Krémsajtos-erdeigyümölcsös csokoládékehely Krémsajtos-erdeigyümölcsös csokoládékehely
Tárkonyos őzraguleves Tárkonyos őzraguleves
Villámgyors almás muffin Villámgyors almás muffin
Babos-lecsós tészta Babos-lecsós tészta
Sárgarépás-sajtos sült burgonya Sárgarépás-sajtos sült burgonya
Fűszeres sütőtökkrémleves répachips-szel Fűszeres sütőtökkrémleves répachips-szel
Kókuszos-csokoládés pohárkrém Kókuszos-csokoládés pohárkrém
Pani Walewska (lengyel sütemény) Pani Walewska (lengyel sütemény)
Brokkolifőzelék egyszerűen Brokkolifőzelék egyszerűen
Durván csokis keksz, amiért érdemes elcsábulni Durván csokis keksz, amiért érdemes elcsábulni
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
  • (horvathmara)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123175_tortilla-110.jpg Mi lehet lepény, lap és chips? A tortilla!

Attól függően, hogy melyik országban esszük, a tortilla lehet magas burgonyás lepény, lapos, feltekerhető lepény vagy ropogós,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/93000/93453_huvelyes_nyito.jpg Csicseriborsó, bab, lencse…

Gyerekkorunkban sokat énekeltünk róluk, és rendszeresen ettünk belőlük az oviban. Felnőttként azonban méltatlanul elfelejtjük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123132_almas-pite110.jpg Nagymama almás pitéje

– Mamma, olyan jó illatod van! - szaglászott körülöttem a nyolc éves fiam. – Komolyan? Szerintem füstszagom van,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123123_kollegista-konyha-110.jpg Kezdő konyha kollégistáknak

A kollégiumi lét egyik sarkalatos pontja a változatos étkezés megvalósítása. Ennek akadálya nem minden esetben a frissen önállóvá…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123119_bonduelle-110.jpg A gyors és egészséges ételvariációk titka

Veled is előfordult már, hogy szívesen főztél volna valami finomat, de idő hiányában inkább a szendvicsnél maradtál? Ha gyors és…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept