Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libamáj kacsahájban sütve

7 5/5

Hozzávalók

 • Hozzávalók:
 • 1,2 kg kacsaháj
 • 80 dkg libamáj (1 nagyobb)
 • 5 normál fej vöröshagyma
 • 5-6 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  Elkészítés: A kacsahájat (én bőröset szoktam venni) szépen megmosom, megtisztítom, kis kockákra vágom. Beleteszem egy nagyobb lábosba, megsózom, beleteszem az egész májat, rászórom az egész gerezd fokhagymákat, szélesebb csíkokra vágom a vöröshagymát, azt is ráteszem. Ezután a lábost lefedem a fedőjével, és közepes lángon sütöm kb. fél óráig. Néha meg-megrázogatom a lábost, ha le akarna ragadni, akkor nehogy !! :-) De nem szokott...

  Fél óra múlva, mikorra már jó sok zsírt kieresztett a háj, leveszem a fedőt, és ekkortól már teljes lángon sütöm még fél órát. Ennyit mindenképp kell, mert egy 80 dekás máj elég vastag, ne maradjon véres a közepe.

  Ha kész, kiveszem a májat egy szép pecsenyéstálra, mellészedem szűrőkanállal a töpörtyűt, és lilahagymával tálalom. Még melegen (sajnos) el szokott fogyni.

Megjegyzés

Ebből a hájmennyiségből 3 darab 7 decis üveg meg szokott telni zsírral.

Nyanyoka
 • Kinyomtatom
 • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nyanyoka
Kedves Brigonia ! A választásod tökéletes!! :-) Kívánok Nektek nagyon kellemes ünnepeket és jó étvágyat az étkekhez !!!
Brigonia
Mivel a libamáj elég húzós árban, és nálunk kuriózum, ezért szüleim ezt kapják karácsonyra. :-)
Nyanyoka
Sziasztok! Én vidéki vagyok, van egy spéci helyem Pesten, ahol a libamájat veszem, nem tudom, hogy ide ki lehet e írni, hogy hol. A lakóhelyemhez közel van egy üzlet, ahol pedig a hájat szoktam beszerezni. A hízott libamáj (sajnos) eléggé összemegy, de ez ne szedje kedvedet!!:) Szép hóeséses hétvégét kívánok Nektek!!!
Nanasnani
Hali! A recept nagyon jó, csillagaimból is látszik. Én rendszeresen járok piacra, húsféléket és hasonlókat (zsír, háj, disznóságok, felvágottak) csak a megszokott biztos helyeken vásárolok. Kacsahájjal, sajnálatomra még nem találkoztam. Libahájat rendszerint vásárolok, mint receptjeimből kitűnik én leginkább libazsírral szeretek főzni. Felizgattátok fantáziámat, utána nézek kedvenc piacomon! Köszi a recit és a tippet is, szép hétvégét mindkettőtöknek, Nani.
jabaki2
Bevallom őszintén, én hízott libamájat egyszer sütöttem, de azt hittem rosszul csináltam valamit, mert nagyon összeesett, és többé meg sem próbáltam. Akkor nem (csak) bennem volt a hiba, a máj is hibás, mert összeesett!:)) Az ízével nem volt baj, az állaga is finom, omlós volt, csak az hogy annyira összeesett elvette a kedvemet.
Nyanyoka
Szia Jabaki! Ki szokott annyi sülni, mert a májból is elég sok kisül.....mondhatnám, hogy a máj legalább 30 százaléka. Szóval a máj is kicsit ezáltal \"összemegy\" sütéskor, de nagyon finom, omlós lesz ! Biztosan jól csinálod Te is!! :)
jabaki2
Szia ! Finom a recepted, de kizártnak tartom,hogy 1,20 dkg hájból neked 3 db. 7 dl-es üveg zsír van. Gyakran sütök én is, de ennnyi hájból max. 8-9 dl zsírt tudok kisütni. Vagy a hagymától lett ilyen sok? Vagy az is lehet,hogy valamit nem jól csinálok?:)

Hasonló Receptek

Magazin