Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libamáj fügével, csilis csokival

Hozzávalók

  • 40 dkg libamáj
  • 4 ek libazsír
  • 5 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 2 db kisebb piros csilipaprika
  • 6 db füge
  • 0,5 dl tej

Elkészítés

    1. Megmossuk és megszárogatjuk a libamájat, majd a felforrósított libazsíron megsütjük. Az ujjunkkal megnyomjuk – akkor jó, ha rugalmas. Ekkor kivesszük, félretesszük, és néhány percig pihentetjük.
    2. Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét. A csilipaprikát vékony szeletekre vágjuk, és a csokoládéhoz adjuk. Ha sűrű, egy kevés tejjel hígíthatjuk. Hosszában félbevágjuk a fügéket, és grillen vagy száraz serpenyőben, magas hőfokon aranybarnára pirítjuk őket.
    3. A májat felszeleteljük. Néhány kanál csokoládészószt teszünk a tányérokra, és ráfektetjük a májszeleteket. Melléhalmozzuk a fügeszemeket.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin