A megtisztított aprólékot hideg vízben feltesszük főni. Kissé megsózzuk.
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és tetszés szerint felvágjuk. Amikor a hús félig puha hozzátesszük a zöldségeket, sóval, borssal, ételízesítővel és kurkumával fűszerezzük. Kissé erősebben fűszerezzük mint a csirkehúslevest.
Takaréklángon, lassú forralással főzzük. Amikor elkészült leszűrjük, a leves egyrészben a tésztát befőzzük. A húst, zöldséget külön tálban tálaljuk. Friss petrezselyemzölddel, paprikakarikákkal tovább ízesítjük levesünket.
Aprólék helyett libacombbal, vagy mellel is készíthetjük. Ebben az esetben a húsokat megpirítjuk és körettel tálaljuk. A libaízt elveszi, ha a kész levesbe evőkanálnyi rumot teszünk. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!