Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libaleves

Hozzávalók

  • libaaprólék /láb, nyak, zúza, gerinc stb./
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kelkáposzta
  • petrezselyemzöld
  • zöldpaprika
  • bors
  • kurkuma
  • 1-2 tk bio ételízesítő
  • csigatészta vagy cérnametélt

Elkészítés

    1. A megtisztított aprólékot hideg vízben feltesszük főni. Kissé megsózzuk.
    2. A zöldségeket megmossuk,  megtisztítjuk és tetszés szerint felvágjuk. Amikor a hús félig puha hozzátesszük a zöldségeket, sóval, borssal, ételízesítővel és kurkumával fűszerezzük. Kissé erősebben fűszerezzük mint a csirkehúslevest.
    3. Takaréklángon, lassú forralással főzzük. Amikor elkészült leszűrjük, a leves egyrészben a tésztát befőzzük. A húst, zöldséget külön tálban tálaljuk. Friss petrezselyemzölddel, paprikakarikákkal tovább ízesítjük levesünket.

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>>

    9 LAKTATÓ HÚSOS LEVES, AMI UTÁN ELÉG EGY TÚRÓGOMBÓC >>> 

Megjegyzés

Aprólék helyett libacombbal, vagy mellel is készíthetjük. Ebben az esetben a húsokat megpirítjuk és körettel tálaljuk. A libaízt elveszi, ha a kész levesbe evőkanálnyi rumot teszünk.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin