Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libacomb sütőtökös tócsnival és lilahagyma-chutneyval

Hozzávalók

  • A sült libacombhoz:
  • 2 db libacomb
  • 2 dl libazsír
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehérbors
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál rozmaring
  • 1,5 dl fehérbor
  • A sütőtökös tócsnihoz:
  • 20 dkg sütőtök
  • 20 dkg krumpli
  • 1 púpozott evőkanál kukoricaliszt
  • 1 db tojás
  • őrölt fehérbors
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • A lilahagyma-chutneyhoz:
  • 4-5 nagy fej lilahagyma
  • 3-4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál színes bors
  • 2 dl édes vörösbor
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

    1. A combokat alaposan átnézzük és eltávolítjuk a tokokat, majd megmossuk, szárazra töröljük, alaposan besózzuk, és hagyjuk kb. fél órát állni.
    2. A libazsírt felolvasztjuk, majd hozzákeverünk egy kevés sót, az őrölt borsot, a kakukkfüvet, a rozmaringot és a vékonyra leszeletelt fokhagymát. Beleforgatjuk a besózott combokat, majd lefedjük a tálat, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően átjárják.
    3. Másnap a bepácolt combokat tepsibe tesszük, bort öntünk alá, a húsra pedig a pácot. Fóliával lefedve előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, villával kiszedjük a zsírból a fokhagymaszeleteket, majd visszahelyezzük  a sütőbe a combokat, és időnként meglocsolva szép pirosra sütjük (a fokhagymát azért kell kiszedni, mert sütés közben megkeseredik).
    4. A tócsnihoz a megtisztított sütőtököt és krumplit nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, enyhén megsózzuk, és hagyjuk kb. 30 percig állni. Ezután alaposan kinyomjuk ki a levét, megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a kukoricalisztet és a tojást, és alaposan összekeverjük.
    5. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd evőkanálnyi halmokat teszünk bele a masszából. Lelapítjuk a kanállal, és kisebb lángon, többször átfordítva készretjük. Papírtörlőreszedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, és tálalásig tartsuk melegen.
    6. A chutneyhoz a hagymát megpucoljuk,félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A mézet és a cukrot egy serpenyőbetesszük, karamellizáljuk világos színűre, majdhozzá adjuk az olajat és a hagymát, alaposan összekeverjük, közben megsózzuk, és megszórjuk kakukkfűvel és színes borssal, végül felöntjüka borral, majd lefedve addig pároljuk, míg a hagyma teljesen megpuhul és a bor elpárolog alóla. (Ha szükséges, akkor közben pótoljuka bort, hogy a hagyma teljesen megpuhuljon.)
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin