Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libaaprólékleves maceszgombóccal

default user icon
1 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 liba apróléka
  • 3 libazúza
  • 3 libaszív
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • Fél zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 mokkáskanál majoranna
  • 3 szem bors
  • Kis darabka gyömbér
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg macesz dara

Elkészítés

    Előkészítés: A libaaprólékot feldaraboljuk, leszedjük a bőrét, hogy a leves ne legyen nagyon zsíros. A feldarabolt aprólékot, zúzát, szívet megmossuk. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, és egészben hagyjuk. A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, hasábra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, összekötözzük. A fűszereket kis gézzacskóba kötjük, hogy a főzés befejezésekor egyben kivehessük.
    Elkészítés: Az előkészített aprólékot a fűszerekkel nagyobb fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel amennyi kb. egy tenyérnyire ellepi. Felforraljuk, leszedjük a habját, majd gyöngyöző forrással tovább főzzük kb. 1 óra hosszat. A tojást tálkába ütjük, lazán felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel kicsit tovább habosítjuk. Hozzákeverjük a macesz darát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Félretesszük, hogy amíg a leves fő, jól megduzzadjon. Egy óra elteltével megsózzuk a levest, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a zöldségeket, a petrezselymet, és puhára főzzük. Egy liter sós vizet felforralunk. A macesz masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, beletesszük a vízbe, majd lefedve, lassú tűzön kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A gombócok főzés közben kb. duplára dagadnak. A levest a maceszgombóccal, zöldségekkel és a libaaprólékkal együtt, forrón tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

haszvir
Macesz darát hol lehet beszerezni? Vira

Hasonló Receptek

Magazin