Elkészítés: A nyakakat darabolom, a szárnytöveket megtisztítom, megmosom, egy nagy fazékba teszem. Felengedem kb. 3 liter vízzel, lassan felforralom, lehabozom. Sózom, belelógatom a teatojást, a zellerrel és karalábéval, vöröshagymával (belső héját rajtahagyva, csak behasítva), a fokhagymával főzöm lassan kb. 1 órát.
Közben a leveszöldségeket megtisztítom, darabolom, a leveshez adom. Fűszerezem, és nagyon lassan - éppen csak mozogjon a leves teteje – főzöm kb. még 2 órát, ha szükséges, a fűszereket közben is pótolom, a végén csipet cukorral lágyítom az ízeket.
A levest pihentetem, közben a nagyja zsiradékot evőkanállal leszedem, a levét másik fazékba átszűröm. A visszamaradt szárnytöveket kicsontozom, a húst a nyakkal, a sárga- és fehérrépával az átszűrt levesbe teszem.
A tésztát sós, ételízesítős vízben megfőzöm, kb. 1 evőkanál libazsírt is teszek a főzővízbe, majd leszűröm.
Tálalásnál a tányérokba levestésztát teszek, a levest a hússal és a zöldségekkel együtt a tésztára merem. További sót, borsot, erős paprikát kínálok hozzá.