Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Top 3 levesező, ahova be kell térned Budapesten!

Ezekre a helyekre ugorj be Budapesten, ha egy pohár vagy tányér melengető levesre vágysz a komor őszi időben!
LEVES. – az első poharas levesbár

A diákok, irodisták és turisták által nagy számban látogatott levespont mindenki másnak is kedvencévé válik, ha rátalál a Vámház körúton. A külföldet megjárt fiatal tulajok a 2012-es nyitás óta mintegy 3 tucat levest kísérleteztek ki a világ minden tájáról származó receptek alapján, és ezek közül naponta 4-5 félét készítenek. Az aktuális kínálatról krétatáblákon tájékoztatnak. A választott levest fedeles pohárban kapod, külön választhatsz hozzá feltétet, és kérhetsz mellé pirított bagettet is. Vidd magaddal, ha nincs szabad hely a parányi üzletben vagy a két utcai pult mellett!

Soup Culture – gluténmentes választék

A levesbár 2013-ban street food-forradalmárként indult, ennek ellenére kényelmesen leülhetsz náluk, hacsak nem az Október 6. utcán sétálva akarod elfogyasztani az ebédedet vagy vacsorádat. Mindig friss alapanyagokból naponta 5-6 szezonális levest főznek, és valamennyi gluténmentes, de rendszerint laktózmentes étel is akad a naponta változó kínálatban. A leveseken kívül a hely védjegyévé váltak a szendvicsek és a házi szörpök, továbbá kaphatók különböző saláták és desszertek, pl. szilvás pite, sajttorta is. Melegszendvicset menüben is kérhetsz, egy finom levessel.

OSHO Keleti Levesek Háza – tányérnyi Ázsia

A Balzac utca sarkán tavaly óta működő látványkonyhás étteremben ebédelhetsz vagy vacsorázhatsz is, mert a Fülöp-szigeteki, vietnami és fúziós ázsiai levesek mellett főételeket (tekercseket, gőzölt gombócokat) is készítenek. Újonc vagy a keleti ízek világában, és nem tudod, hogy mi lehet a pho, a vịt măng, a bún chả vagy a dim sum? Semmi gond, mert az étlapon minden tételhez magyar nyelvű magyarázatot fűznek. Pl. a miē gā levesüket csirkelé, csirkemell, üvegtészta, fafülgomba és liliomvirág alkotja. Vegetáriánus fogásokat és desszerteket is kínálnak.

3 HELY BUDAPESTEN, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD: AUTENTIKUS ÍZEK PIACI BÜFÉTŐL A FINE DINING ÉTTEREMIG >>> 
SZAFTOS KENYÉR ÉS SAJTKRÉMES BAGEL: 3 SZUPER SZENDVICSEZŐ BUDAPESTEN >>> 
5 SZUPER REGGELIZŐHELY BUDAPESTEN ÉS KÖRNYÉKÉN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss