Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Leves túrógombócokkal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg sárgabarack
  • 4 dl száraz fehérbor
  • 5 dl sárgabaracklé
  • 8 evőkanál vaníliás cukor
  • 5 evőkanál barackpálinka
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája + 1 tojásfehérje
  • 25 dkg túró (zsírszegény)
  • 7,5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg napraforgómag

Elkészítés

    Előkészítés: A barackot megmossuk, kimagozzuk, apróbb darabokra vágjuk.
    Elkészítés: A barackot a fehérborral és a baracklével lefedve kb. 10 percig főzzük. Botmixerrel pépesre törjük, majd a vaníliás cukorral és a barackpálinkával ízesítjük. A vajat habosra kikeverjük, lassan beledolgozzuk a tojássárgájákat, és hozzáadjuk a túrót, a zsemlemorzsát és egy csipetnyi sót. A napraforgómagot apróra vágjuk, és zsiradék nélkül egy serpenyőben hirtelen megpirítjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a napraforgómaggal együtt a túrós masszához dolgozzuk. A galuskákat sós vízben 10 percig pároljuk - ne forrjon a víz. A forró levessel együtt tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Leves túrógombócokkal recept?


Magazin