Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leves túrógombócokkal

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A barackot megmossuk, kimagozzuk, apróbb darabokra vágjuk.
Elkészítés: A barackot a fehérborral és a baracklével lefedve kb. 10 percig főzzük. Botmixerrel pépesre törjük, majd a vaníliás cukorral és a barackpálinkával ízesítjük. A vajat habosra kikeverjük, lassan beledolgozzuk a tojássárgájákat, és hozzáadjuk a túrót, a zsemlemorzsát és egy csipetnyi sót. A napraforgómagot apróra vágjuk, és zsiradék nélkül egy serpenyőben hirtelen megpirítjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a napraforgómaggal együtt a túrós masszához dolgozzuk. A galuskákat sós vízben 10 percig pároljuk - ne forrjon a víz. A forró levessel együtt tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss