Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leves csalánnal, spárgával és gombával

MME MME
2/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Két liter hideg vízbe beletesszük a megtisztított, 2-3 cm-es ledarabolt spárgát, a három szétnyomott leveskockát, és felforraljuk. Felforrás után beletesszük a metélt csalánlevelet és a szeletelt gombát, apróra vágott fokhagymát, csipetnyi majorannát, kakukkfüvet, bazsalikomot, késhegynyi rozmaringport, őrölt borsot, kiskanál pirospaprikát, és egy evőkanál margarint. 13 percig forraljuk, majd a vékony karikákra vágott virslit is beletesszük. Felforrás után a
2 dl tejfölbe keverjük a kukoricadarát, és 1 dl tejjel hígítva behabarjuk. 3-5 perc forralás után kész. Ha valaki nem szerti virslivel, akkor a habarás előtt 3 tojást - kifúrva a végeit - belefújjuk a forrásba lévő levesbe.

Megjegyzés

Csodálatosan finom lesz. Méregtelenítő, és több, közismert gyógyhatását nem veszti el a csalán. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss