Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leves aprólékból

MME MME
4.5/5
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csirkeaprólékot megmossuk, felaprítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A karfiolt rózsáira bontjuk, a gombát és a leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk. A fokhagymát és a szemes borsot teatojásba zárjuk.
Elkészítés: A csirkeaprólékot nagyobb fazékba tesszük. Hozzáadjuk a felaprózott zöldségeket, a karfiolt, a zöldborsót, a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, végül a teatojást, és felöntjük 1,5 liter hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön 30-35 percig főzzük. A kész levesből eltávolítjuk a teatojást, a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, szükség szerint utánasózzuk, borsozzuk. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk, megszórjuk vele a leves tetejét, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1121 kJ/268 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek