Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Levendulás vajas keksz

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 1 db citrom
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • 1 mk friss levendulavirág
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

    1. A lisztet tálba szitáljuk, a sütőporral elkeverjük, a margarinnal gyorsan összemorzsoljuk. A citromot megmossuk, leszárítjuk, lereszeljük. A margarinos liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a levendulavirágot, és gyorsan egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
    2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, kerek, hullámos szélű formával kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lazán, egymás mellé. Végül megkenjük felvert tojással, és a sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
    3. A kész süteményeket rácsra téve kihűtjük, és hidegen, kávé vagy tea mellé kínáljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk vaníliás porcukorral. 

      JOBB, MINT A BOLTI! KÉSZÍTSD EL A LEGFINOMABB VAJAS KEKSZET! >>> 

      14 ROPOGÓS ÉS OMLÓS KEKSZ A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin