A cukrot, a levendulát és a vizet egy kis lábasba tesszük, és mérsékelt lángon, 8-10 perc alatt szirupot főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni és leszűrjük.
A még fagyott ribizlit turmixgépbe tesszük (vagy egy magas falú edénybe, ha botmixert használunk), ízlés szerinti mennyiségű levendulasziruppal ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, majd az egészet összeturmixoljuk. Poharakba adagoljuk és elfogyasztjuk.
A levendulaszirupból nagyobb mennyiséget is készíthetünk egyszerre. Üvegekbe töltve és hűtőben tárolva sokáig eláll. Használhatjuk süteményekhez vagy limonádéhoz is. - gasztrogabo
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!