Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Levendulás panna cotta

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tejet megmelegítjük és hozzákeverjük a levendulavirágokat. Pihentetjük 5 percig, majd leszűrjük. A tejet a cukorral lábosba tesszük, és kevergetve addig melegítjük, míg a cukor fel nem oldódik.

2.

Összekeverjük a zselatint 4 tk hideg vízzel, és felmelegítjük addig, míg a zselatin fel nem oldódik. Ezután hozzáadunk egy kevés meleg tejet. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos keveréket a megmaradt tejhez. Belereszeljük a citrom héját, majd összekeverjük a joghurttal. 

3.

Végül csészékbe töltjük a keveréket, és a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Néhány levendulavirággal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek