Elkészítés: A tejet a levendulavirágokkal és a vanília kikapart magjaival összeforraljuk. A tűzről levéve lefedve 1 órát pihentetjük a főzetet, ez idő alatt a tej átveszi az ízét a fűszereknek. 1 óra elteltével leszűrjük.
A tojások sárgáját kb. 5 dkg cukorral habosítjuk. Ehhez csurgatjuk óvatosan a fűszeres tejet. Ezt a keveréket visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzzük, kb. 7 perc alatt elkezd kissé sűrűsödni. Amikor már a fakanalunk felületét bevonja a krém, elkészültünk. Kis tálkákba szétosztjuk a krémet, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a tojásfehérjehabot. Egy edényben vizet forralunk. Egy másikban csipet sóval kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Amikor már keményedik, hozzáadjuk a maradék cukrot. A forrásban lévő vízben megfőzzük a nagykanállal adagolt habot, egyenként kb. 30 másdpercig, időközben megfordítjuk, hogy mindkét oldala megfőjön. Ha megfőtt, kicsit meg is keményedik a hab. Szűrőkanállal kiszedjük.
A kihűlt levendulás-vaníliás krémre tesszük a megfőtt habot. Lehűtve, levendulavirággal meghintve tálaljuk.