A vajat hidegen, amikor még jó kemény, egy almareszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukrot és kézzel vagy keverőgéppel gyorsan kidolgozzuk, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünktől. Ezután hozzáadjuk a liszteket, a csipet sót, majd a legvégén a levendulát, aztán összegyúrjuk a tésztát. Amikor összeállt, hengert formázunk belőle, fóliába csavarjuk és betesszük a hűtőbe, amíg annyira megkeményedik, hogy szeletelni lehet.
Amikor tészta keményre hűlt, kitekerjük a fóliából, és körülbelül fél centi vastag szeletekre vágjuk. Ezt követően sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 170 fokos sütőben körülbelül 7-8 percig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből az lesz az érzésünk, hogy még félig nyers, de ekkor már megsült a tészta. Akkor ideális, ha épp csak van egy kis színe. Miután kihűlt, levendulás porcukorba forgatjuk vagy olvasztott csokiba mártva tálaljuk.
Ha nem akarjuk egyszerre az egész tésztát megsütni, akkor pár napig még eláll a hűtőben. Garantáltan különleges őszi finomság a borús őszi napokra! - Pinksky.88
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!