Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Isteni levendulás keksz

30 perc
egyszerű
költséges
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat hidegen, amikor még jó kemény, egy almareszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukrot és kézzel vagy keverőgéppel gyorsan kidolgozzuk, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünktől. Ezután hozzáadjuk a liszteket, a csipet sót, majd a legvégén a levendulát, aztán összegyúrjuk a tésztát. Amikor összeállt, hengert formázunk belőle, fóliába csavarjuk és betesszük a hűtőbe, amíg annyira megkeményedik, hogy szeletelni lehet.
  2. Amikor tészta keményre hűlt, kitekerjük a fóliából, és körülbelül fél centi vastag szeletekre vágjuk. Ezt követően sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 170 fokos sütőben körülbelül 7-8 percig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből az lesz az érzésünk, hogy még félig nyers, de ekkor már megsült a tészta. Akkor ideális, ha épp csak van egy kis színe. Miután kihűlt, levendulás porcukorba forgatjuk vagy olvasztott csokiba mártva tálaljuk. 

EPRES-KÓKUSZOS TORTA (GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES) >>>

PORTUGÁL NARANCSOS SÜTEMÉNY >>> 

SÜTÉS NÉLKÜLI EPERTORTA >>> 

Megjegyzés

Ha nem akarjuk egyszerre az egész tésztát megsütni, akkor pár napig még eláll a hűtőben. Garantáltan különleges őszi finomság a borús őszi napokra! - Pinksky.88

Ezek is érdekelhetnek

Friss