Keress receptre vagy hozzávalóra

Levendulás-fahéjas cukkinilekvár

1 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 db 700 ml-es üveghez:
  • 1,5 kg cukkini
  • 30-40 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 teáskanál szárított levendulavirág
  • 3 db citrom
  • 1 csomag dzsemfix
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A cukkinit tisztítsuk meg, majd vágjuk félbe, és kanállal távolítsuk el a magokat. Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.

    A citromokat hámozzuk meg, és a fehér részét teljesen távolítsuk el.
    Ezután vágjuk fel kisebb kockákra, és adjuk hozzá a már lereszelt cukkinihez.

    Tegyük fel a tűzre főni, és közeben adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és a levendulavirágot. Kevergetve főzzük 10-15 percig, majd vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.

    Ezután tegyük vissza a tűzre, és jól forraljuk ki. Amikor már forr, szintén vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett szórjuk bele a dzsemesítőt, és egy kézi habverővel, pár perc alatt keverjük simára.

    Végül az elkészült, forró dzsemet merjük bele az üvegekbe, és légmentesen zárjuk le. Ezután pár percre állítsuk fejtetőre az üvegeket, majd fordítsuk vissza, és így hagyjuk teljesen kihűlni a lekvárt. (Dunsztolni nem kell!!!!)

Megjegyzés

Az elkészült lekvárt felhasználhatjuk sütemények, palacsinták ízesítésére, de reggelire is kitűnő pl. friss péksüteménnyel vagy éppen kétszersülttel fogyasztva.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

cinege66 12 hónappal ezelőtt
Kedves Kard Sándorné! Olyan dzsemfixet vettem, ami 3in1. Ehhez is ugyanannyi cukor kell, amennyi a receptben van írva? Válaszát előre is nagyon köszönöm. :)

Hasonló Receptek

Magazin