Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Levendulás csokoládéfagylalt

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet öntsük össze a tejszínnel, dobjuk bele az összetördelt csokoládét és a levendulavirágot, addig melegítsük, amíg össze nem olvad az egész. Szűrjük le, és a kiázott levendulát dobjuk ki.

A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tejes-csokis keveréket folyamatos keverés mellett. A krémalapot öntsük vissza egy forralóedénybe, és lassú tűzön sűrítsük be (vigyázzunk, nehogy rántottát készítsünk belőle!).

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd öntsük fagylaltgépbe, és várjuk meg, míg elkészül a fagyi.

Megjegyzés

Recept és fotó: Török-Bognár Renáta - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss