Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Levelestésztás húsos batyu

MME MME
120 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • A pácléhez:
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál gyömbér, meghámozva és finomra reszelve
  • 4 evőkanál világos szójaszósz
  • 2 evőkanál sárga (szója) babpüré
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet tengeri só
  • Frissen őrölt feketebors
  • 260 g sertés szűzpecsenye
  • A levelestésztához:
  • 490 g mirelit levelestészta
  • 1 tojás, felverve
  • szézámmag a díszítéshez

Elkészítés

  1. Egy nagy előkészítő edényben öszekeverjük a páclé hozzávalóit. Elhelyezzük benne a szűzpecsenyét és az edényt frissentartó fóliával lefedjük. Ezután hűtőszekrénybe tesszük, és pácolódni hagyjuk, ameddig csak lehet, lehetőség szerint egy éjszakára
  2. Sütés előtt melegítsük a sütőt 180°C-ra.
  3. Vegyük ki a sertéshúst a pácléből, és a levet tegyük félre. A húst helyezzük egy sütőedénybe, és süssük 40 percig (ha van húshőmérőnk: vagy amíg a hús belső hőmérséklete eléri a 63°C-t)
  4. Amíg a hús sül, a félretett páclevet egy kisebb lábosban felforraljuk, majd a forrás után levesszük a tűzről. A sütés félidejében a sertéshúst két kanálnyi páclével megöntözzük, és a megmaradt páclevet hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
  5. A megsült húst 15 percig pihenni hagyjuk, majd ½ centis kockákra vagdossuk. A sertéshús kockákat a megmaradt, lehűlt páclében alaposan átforgatjuk. A húsnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, mielőtt megtöltjük vele a tésztát.
  6. A sütőt 200°C-ra melegítjük.
  7. A levelestésztát összesen 12 darab 7,5 centis négyzetre vágjuk. A négyzet széleit a felvert tojással megkenjük és a közepére egy púpozott teáskanálnyi sertéshús tölteléket helyezünk. A négyzetet átlója mentén félbe hajtjuk úgy, hogy a tészta háromszögletű legyen. A háromszög csúcsait a batyu alá hajtogatjuk, hogy a formáját lekerekítsük.
  8. A batyukat sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük, a tetejét tojással megkenjük, majd szezámmaggal meghintjük. 18-20 percig sütjük a sütőben, míg a tészta aranyszínű lesz. Azonnal felszolgáljuk.

    A fenti recept a „Ching – A lenyűgöző Ázsia” című sorozatból származik, amely pénteken és vasárnap esténként látható a Food Network tévécsatornán.

Megjegyzés

A páclé 700g hús pácolására elegendő. Vásárolj meg egy egész szűzpecsenyét (általában úgyis csak egyben lehet megvenni), és vágd le belőle az ehhez a recepthez javasolt 260 grammot. Pácold be és süsd meg mindkét darabot, és az extra sült húsból finom szendvicseket, pirított rizst vagy sült húsos salátát készíthetsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss