5 dkg vajjal, 25 dkg liszttel, 2 tojás sárgájával, ecettel, tejföllel vagy kefirrel, sóval jól kidolgozott rétestésztát készítünk, és egy fél óráig pihentetjük.
Ezalatt 20 dkg vajat 5 dkg liszttel jól átgyúrunk, és cipóra alakítjuk.
A pihent tésztát kinyújtjuk, ráhelyezzük a vajat, a kettőt együtt kinyújtjuk, kétszer összehajtogatjuk, hideg helyen pihentetjük. Összesen négyszer nyújtjuk, de csak az első nyújtás után pihentetjük 1/2 órát, a többinél elegendő a 20 percenkénti nyújtás-hajtogatás.
A túrót, a tejfölt, a cukrot a reszelt citromhéjat és a mazsolát, egy tálban robotgéppel vagy villával összekeverjük.
A tölteléket a tésztalap közepére tesszük,a tésztát két oldalról ráhajtjuk, sütőpapírral fedett tepsibe tesszük,a rudak tetejét étolajjal, majd a felvert egész tojással lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.