Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leveles tortácskák ribizlis vaníliakrémmel

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál rumaroma (el is hagyható)
  • 5 g porzselatin
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg ribizli
  • 2 evőkanál mandulaforgács

Elkészítés

Elkészítés: Az előnyújtott leveles tésztából szúrjunk ki kb. 8 cm-es köröket, majd helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Villával több helyen szurkáljuk meg a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel a közepe. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd 10-15 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 180 fokon 10 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen. (Ha sütés közben mégis felpúposodna a közepén a tészta, akkor az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.)

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a rumaromát. Ezután keverjük hozzá a maradék tejet is. Kb. fél deci tejet melegítsünk meg, majd adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg feloldódik. Ezután keverjük hozzá a pudingos tejhez. A keveréket tegyük fel a tűzre, majd állandó keverés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, robotgéppel keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudinghoz.

A ribizliszemeket mossuk meg, csepegtessük le, néhány szemet villával nyomkodjunk össze, majd az egész szemekkel együtt adjuk a krémhez, és óvatosan keverjük össze.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt tésztakorongokra kanalazzuk rá a ribizlis vaníliakrémet, és ízlés szerint díszítsük pár szem ribizlivel és mandulaforgáccsal, majd így kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss