Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Leveles tésztából készült káposztás csiga

Hozzávalók

  • Hozzávalók a tésztához (2 tepsi lesz belőle):
  • 30 dkg zsír (mangalica zsírt használtam)
  • 2 dl tej
  • 1 egész tojás és egy tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • Hozzávalók a töltelékhez:
  • 1 közepes káposzta
  • bors
  • cukor
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés:
    1. A hozzávalókat (először a folyékonyakat, majd a szárazakat) a kenyérsütő gépbe tettem. A gépet A gépet Teig programra állítottam, ami 1,5 óra alatt bedagasztja és megkeleszti a tésztát. (Természetesen hagyományos módon is be lehet gyúrni és keleszteni a tésztát.)
    2. Miután a tésztám megkelt, lisztezett deszkára borítottam, és jól átgyúrtam. Jócskán meg kellett liszteznem, hogy kellemesen kezelhetővé váljon, de sikerült. Ezután kinyújtottam, félbe majd negyedbe hajtottam. Aztán megint megliszteztem a tésztát és a deszkát is, és újra kinyújtottam, félbe majd negyedbe hajtottam. Ezután harmadszor is megismételtem a nyújtást és a hajtogatást.
    3. Újra kinyújtottam a tésztát, és rátettem a korábban elkészített káposztás tölteléket: 1 közepes káposztát lereszeltem, besóztam, és 30 percig állni hagytam. Ezután néhány kanál olajon egy kevés cukrot karamelizáltam, majd rátettem a káposztát, megsóztam, megcukroztam, jól megborsoztam és zsemleszínűre pirítottam.
    4. A tésztát ezután felcsavartam, mint egy bejglit, és egy éles késsel óvatos mozdulatokkal kb. 1 cm vastag szeletekre vágtam.
    5. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és utólag kicsit megigazgattam őket, hogy szép kerekek legyenek. A felszeletelés közben ugyanis kissé megnyomtam a tetejüket, így kissé oválisak lettek.
    6. Nem kentem meg semmivel a tésztát, mivel így is eléggé nedvesnek tűnt - gondolom a zsiradéktól. Előmelegített sütőben, 220 fokon 15-20 perc alatt készre sütöttem mind a két tepsit. Légkeverésre állítottam a sütőt, és félidőben megcseréltem a két tepsit, így minden csiga szépen megpirult.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

evacili
Bocsi, 30 dkg. Nem sok egy kicsit?
evacili
Tényleg 40 dkg zsír kell hozzá?
fercsibercsi
Ne viccelj! 40dkg zsír? Ez most komoly? Most álltam neki és megakadtam, mert nem akarom elhinn, hogy ennyi zsír kell ehhez.
Tavipaci
Kedves rozsazsa! A \"teig\" program szerintem a \"tészta\" program lesz (teig = tészta németül), nem tudom, hogy a te gépeden milyen nyelvűek a feliratok, de ez az én gépemen a \"dough\" programnak felel meg. Szóval az, amelyiknél a gép csak dagaszt, de nem kezd el sütni :) Amúgy nagyon fincsinek tűnnek a csigák, én is kipróbálom ma... szerintem keverek bele apró kockára vágott házi füstölt sonkát a töltelékbe, mert akkor a húsmániás férjem is vevő lesz rá :)
rozsazsa
Légyszives mond meg melyik program a \"teig\". Nekem HAUSER BM-800-as gépem van kétlapátos és ilyen feliratú program nincs. Tetszik a recept és nem szeretnék kézzel dolgozni. Már láttam más receptet is tőled amit elmentettem. Köszönöm Borosné Rózsa
derrick_hu
Nem lehet belőle annyit sütni, hogy elég legyen! Isteni volt a recept, étvágygerjesztő a fénykép. Sütni és enni egyaránt élmény volt! Köszönöm! Der

Hasonló Receptek

Magazin