Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Leveles tésztában sült szűzpecsenye

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg gomba
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • petrezselyem zöldje
  • oregánó
  • 2 ek liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 2 db tojás
  • 70 dkg sertésszűz
  • 1 csomag leveles tészta

Elkészítés

    1. A gombát és a répát felaprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és megpirítjuk az olajon. Rászórjuk a sárgarépát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyem zöldjével, oregánóval fűszerezzük. Amikor megpárolódott, liszttel megszórjuk, jól elkeverjük, hozzádolgozzuk a tojásokat, majd kihűtjük.
    2. A húst egészben hagyva elősütjük, hogy kérget kapjon. A levelestésztát fél centiméter vastagságú téglalapalakúra nyújtjuk.
    3. A kihűlt húst a tészta közepére tesszük, a húst pedig beborítjuk a kihűlt masszával,majd ráhajtogatjuk a tésztát. Tojássárgájávallekenjük a tetejét, és előmelegített sütőbe téve, 170 Celsius-fokon megsütjük.

    ÍGY LESZ TÖKÉLETESEN OMLÓS A SERTÉSSZŰZ! >>> 

    KARÁCSONYI RECEPTEK, ÜNNEPI ÉTELEK >>> 

Megjegyzés

Soványné Kövesi Éva receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin