Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leveles tésztában sült gombás-májas pástétom

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 4 főtt tojás
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg csirkemáj
  • 15 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • bors
  • majoranna

Elkészítés

Elkészítés: A kelkáposztát leveleire szedjük, sós vízben majdnem teljesen puhár főzzük.

A leveles tésztát kinyújtuk, és elrendezzük rajta a káposztaleveleket.

Egy serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombát és a májat, fűszerezzük, addig pároljuk, míg a leve elpárolog.

A tésztán a káposztalevelekre halmozzuk a gombás-májas pástétomot.

A pástétom közepébe alagutat formázunk a 4 db főtt tojás számára. Feltekerjük, a tészta mindenhol fedje a tölteléket.

Harminc percre - amíg a tészta pirosra nem sül - sütőbe tesszük.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss