Leveles tésztában sült belsőségragu szalonmártással

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésszív
  • 50 dkg sertésnyelv
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 6 szem egész fekete bors
  • tengeri só
  • 20 dkg sertésvese
  • 5 dkg liszt
  • 5 ek olaj
  • 4 dk bacon
  • 2 ág kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • 40 dkg leveles tészta
  • 2 db tojás
  • A mártáshoz:
  • 1/2 ek liszt
  • 1/2 ek olaj
  • 1/2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csemege uborka
  • 4 ek tejföl
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1/4 ek mustár
  • 1/2 db citrom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 tk cukor

Elkészítés

    1.

    Alaposan mossuk meg a szívet és a nyelvet, majd tegyük lábosba fél fej hagymával, a fokhagymával, a babérral és a borssal. Öntsünk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk meg, majd főzzük puhára. Távolítsuk el a vastag bőrt, majd kockázzuk fel a húst.

    2.

    A megtisztított vesét szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, forgassuk meg a lisztben, majd süssük meg 1 ek felforrósított olajon. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kockázzuk fel.

    3.

    A felaprított bacont süssük ropogósra, a pörcöt távolítsuk el, majd a visszamaradt zsiradékon süssük üvegesre a megmaradt finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá az összes belsőséget, sózzuk és borsozzuk meg, majd fűszerezzük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel. Főzzük az egészet 20 percig. Végül hagyjuk kihűlni. Két evőkanál főzőlét tegyünk félre. A leveles tésztát vágjuk fel 4 részre, majd osszuk el rajta a ragut. A tészta széleit kenjük meg 1 db felvert tojással, majd gondosan nyomkodjuk össze. A batyukat kenjük át a megmaradt tojás sárgájával. Végül tegyük mindet a hűtőbe 30 percre.

    4.

    A mártáshoz pirítsuk meg a lisztet a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd a felaprított uborkát. Engedjük fel a félretett főzőlével, majd keverjük hozzá a tejfölt. Adjuk hozzá a harmadára beforralt bort, a mustárt, a citrom lereszelt héját és levét, a finomra vágott petrezselymet, valamint a cukrot. Végül főzzük a mártást 10 percig. Süssük a ragus batyukat 200 fokos sütőben 15–20 percig. Állítsuk a sütőt 110 fokra, majd szárítsuk a tésztákat 20 percig. Tálaljuk a forró batyukat a mártással.

A vízben előfőzött húsféle vagy belsőség jobban megőrzi ízeit, ha a főzőlében hagyjuk kihűlni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek