Leveles tészta spenótos-csirkés töltelékkel töltve

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 db tojásfehérje
  • csipetnyi só
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál ecet
  • A töltelékhez:
  • 2 ek olívaolaj vagy étolaj
  • 40 dkg csirkemell,
  • 60 dkg parajlevél (a mirelit is tökéletesen megfelel),
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • A mártáshoz:
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 10 dkg gorgonzola sajt

Elkészítés

    1. A lisztet egy mély tálban összemorzsoljuk a vajjal, aztán gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk az többi hozzávalót. A tésztát vékonyra nyújtjuk és feltekerjük. A tésztarudat négy egyforma nagyságú darabra vágjuk, és egyenként kinyújtjuk, az így kapott részeket egymásra fektetjük, és a hűtőben húsz percig pihentetjük.
    2. A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tovább pirítjuk. Beletesszük a felkockázott ( 1,5 X 1,5 cm) csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Ha a csirkemell megpirult, belekeverjük a friss vagy a felengedett mirelit spenótot, pár perc alatt készre pároljuk. Az így elkészült ragut egy szűrőbe szedjük,a lecsepegő szaftot pedig egy lábosban felfogjuk,mert azt a mártáshoz felhasználjuk.
    3. A rétegezett tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, félbevágjuk és a töltelékkel megtöltve feltekerjük. Tojással megkenjük, és légkeveréses sütőben 160-170 c°-on 30-35 perc alatt készre sütjük.
    4. A lecsepegtetett raguból visszamaradt szaftot egy lábosban kevés vízzel felforraljuk (2 dl). Belekeverjük a gorgonzola sajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.(Én még egy kis fokhagymát és szerecsendiót is szoktam belereszelni.) A főzőtejszínt a keményítővel kikeverjük és ha a mártás felforrt, belekeverjük. Egy gyors forralás és kész.

Megjegyzés

Az elkészítési időt le lehet rövidíteni, ha kész leveles tésztából csináljuk. Egy csomag két rúdhoz elég. Jó étvágyat! :)

Takács Boglárka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin