Elkészítés: 1. A lisztet sóval összekeverjük.
2. Az olajat, a vizet és az ecetet összekeverjük.
3. Krátert képzünk a lisztes keverékben, beleöntjük a folyadékot, és addig gyúrjuk, amíg az asztal lapjától el nem válik és fényes nem lesz.
4. A tésztát cipóvá formáljuk, bevágjuk keresztben, majd fóliával letakarva pihentetjük az asztalon 20 percet.
5. A margarint téglalap alakúra formázzuk.
6. A bevagdalás mentén négyfelé kihúzzuk a tésztát, és a közepére helyezzük a téglalap margarint, a tésztafüleket egymásra hajtva becsomagoljuk.
7. Sodrófával ütögetve eloszlatjuk benne a margarint, és téglalap alakúra kinyújtjuk.
8. Kinyújtás után 3-ba hajtjuk és elfordítjuk, megint kinyújtjuk (ügyeljünk rá, hogy a tésztaréteg ne csússzon szét), 4-be hajtjuk, fóliába becsomagoljuk, hűtőben pihentetjük 20 percet.
9. A 8-as pontot megismételjük.
10. Kinyújtjuk a tésztát 5mm vastagra, 3×6 cm-es darabokra vágjuk, lekenjük tojással, enyhén megsózzuk, és reszelt sajtot szórunk rá.
11. Kétszer megcsavarjuk, és sütőpapiros tepsibe tesszük, közepes lángon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre