Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leveles sajtos masni

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg olaj
  • 5 g só
  • 5 g ecet
  • 25 dkg (2,5 dl) víz
  • 40 dkg margarin
  • A tetejére:
  • reszelt sajt
  • tojás

Elkészítés

Elkészítés: 1. A lisztet sóval összekeverjük.

2. Az olajat, a vizet és az ecetet összekeverjük.

3. Krátert képzünk a lisztes keverékben, beleöntjük a folyadékot, és addig gyúrjuk, amíg az asztal lapjától el nem válik és fényes nem lesz.

4. A tésztát cipóvá formáljuk, bevágjuk keresztben, majd fóliával letakarva pihentetjük az asztalon 20 percet.

5. A margarint téglalap alakúra formázzuk.

6. A bevagdalás mentén négyfelé kihúzzuk a tésztát, és a közepére helyezzük a téglalap margarint, a tésztafüleket egymásra hajtva becsomagoljuk.

7. Sodrófával ütögetve eloszlatjuk benne a margarint, és téglalap alakúra kinyújtjuk.

8. Kinyújtás után 3-ba hajtjuk és elfordítjuk, megint kinyújtjuk (ügyeljünk rá, hogy a tésztaréteg ne csússzon szét), 4-be hajtjuk, fóliába becsomagoljuk, hűtőben pihentetjük 20 percet.

9. A 8-as pontot megismételjük.

10. Kinyújtjuk a tésztát 5mm vastagra, 3×6 cm-es darabokra vágjuk, lekenjük tojással, enyhén megsózzuk, és reszelt sajtot szórunk rá.

11. Kétszer megcsavarjuk, és sütőpapiros tepsibe tesszük, közepes lángon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből kb. 4-5 gáztepsinyi lesz, harmadnapra is puha, ha marad belőle...
- kirzsuzs

Ezek is érdekelhetnek

Friss