Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Leveles párna paradicsomos-tonhalas töltelékkel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csomag friss leveles tészta (hűtőpultból) 
  • 1 ek tej 
  • 1 doboz tonhalfilé natúr lében (kb. 200 g)
  • 2 db nagy paradicsom
  • 1/4 fej lila hagyma
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • néhány bazsalikomlevél
  • 1 ek avokádó- vagy más hidegen sajtolt olaj
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 db piros kaliforniai paprika
  • 8 db nagy szemű fekete olajbogyó
  • vízitorma a díszítéshez (elhagyható)

Elkészítés

    1.  A munkalapon kiterített leveles tésztából kivágunk 8 db 7 x 7 cm-es négyzetet. Egymástól kellő távolságban sütőpapírral leterített tepsibe vagy sütőlemezre fektetjük, és az oldalukat megkenjük tejjel. A négyzetek köré kissé magasabb szegélyt nyomkodunk a maradék tésztából kivágott csíkokból, a közepüket pedig óvatosan megszurkáljuk villával.
    2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a töltelékhez a leforrázott paradicsomok héját lehúzzuk, majd húsukat a szárrész és a magos rész eltávolítása után apróra kockázzuk. A hagymát és a lila hagymát finomra vágjuk, a bazsalikomleveleket vékony csíkokra metéljük.
    3. Az előkészített hozzávalókat tálban összeforgatjuk az avokádóolajjal, majd megsózzuk, megborsozzuk, és a párnákra töltjük. Az előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig vagy amíg a megemelkedett tészta aranybarna színt kap. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
    4. Közben a megmosott és kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk, a tonhalat és az olajbogyót lecsepegtetjük. Végül elosztjuk őket a kihűlt párnákon, és tetszés szerint vízitormalevelekkel díszítjük.

    11 SZUPER RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>> 

    AZ 5 LEGNÉZETTEBB LEVELES TÉSZTÁS ÉTELEK VIDEÓN, AMIKET IMÁDTATOK >>> 

Megjegyzés

recept: Wirths PR / TrendXpress, fotó: www.1000rezepte.de

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció