Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Leveles almatorta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1/2 csomag (25 dkg) leveles tészta
  • liszt a nyújtáshoz
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 4 nagyobb alma
  • kevés citromlé
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál szeletelt mandula

Elkészítés

    Elkészítés: A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, kicsivel nagyobbra, mint egy 24 cm-es tortaforma.

    A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, belefektetjük a tésztalapot, kicsit lenyomkodjuk. A lekvárt kis edényben felforrósítjuk, és a tésztán egyenletesen elkenjük. Megszórjuk a mandulalapokkal.

    A sütőt 170 C-fokra előmelegítjük.

    Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, és a citromlével megcsepegtetjük, háztetőcserép-szerűen a tésztán elrendezzük. A vajat felolvasztjuk, a gyümölcsre locsoljuk.

    A tésztát a sütőben 25-30 percig sütjük. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, a süteményre szórjuk és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin