Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymás-tejfölös mártogatós

Hozzávalók

  • 1 szál póréhagyma
  • 4 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1,5 ek olívaolaj
  • 30 dkg tejföl
  • 20 dkg ricotta
  • 2 db uborka
  • 1 maréknyi lestyánlevél
  • nyers zöldségek (pl. sárgarépa, uborka, szárzeller, paprika)

Elkészítés

    1. A megtisztított póréhagymát és 3 szál újhagyma fehér részét vékonyan felszeleteljük. Az újhagyma zöldjét külön felkarikázzuk, a meghámozott fokhagymát finomra vágjuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
    2. A lábosban felhevített olajon a póréhagymát és az újhagyma fehér részét a fokhagymával és a citromhéjjal együtt pároljuk 3 percig. Hozzáadjuk az újhagyma zöldjét és a citromlé felét, majd néhány percig még főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk 15 percig. Belekeverjük a tejföl t, a ricottát, valamint a maradék citromlét, és megsózzuk.
    3. A megmosott vagy meghámozott uborkát durvára reszeljük, besózzuk és állni hagyjuk 10 percig. Közben a lestyánt finomra aprítjuk, a maradék újhagymát vékonyra karikázzuk. A kinyomkodott uborkát összeforgatjuk a lestyánnal, az újhagymával és a tejföl ös keverékkel, majd sóval ízesítjük. Rudakra vágott nyers zöldségekkel kínáljuk.

    ZÖLDFŰSZERES-ASZALT PARADICSOMOS MÁRTOGATÓS>>> 

    RÁNTOTT MOZZARELLARÚD PARADICSOMOS MÁRTOGATÓSSAL>>> 

    A LEGFINOMABB MÁRTOGATÓS - AVOKÁDÓKRÉM LAKTÓZMENTESEN>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin