Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lestyános-gombás csirkeraguleves

45 perc
egyszerű
költséges
6 adag

Elkészítés

  1. Megpucoljuk, majd feldaraboljuk a zöldségeket. A csirkemell filét is ujjnyi szeletekre vágjuk.
  2. Az olajon megdinszteljük a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, egy csipet sót is hintünk rá, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, megszórjuk petrezselyemzölddel, és addig pirítjuk ameddig a csirkemell kifehéredik, majd megfűszerezzük sóval, borssal, kurkumával. Egy fazékban közben vizet forralunk, és hozzáöntjük a zöldséges raguhoz.
  3. Beletesszük a levesbe a lestyánlevelet, zellerzöldet, a paradicsomot, a paprikát, a leöblített szárított vargányát és egészben a hagymát, együtt főzzük 5-6 percig.
  4. Belerakjuk a zöldbabot és a felkockázott krumplit. Alacsony lángon főzzük, amikor megpuhultak a zöldségek , a csirkemell kockák, beletesszük a borsót , néhány percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemzöld- és lestyánlevéllel meghintjük.(Az egész hagymát kidobjuk belőle).
  5. Forrón, petrezselyem- és apróra vágott lestyánlevéllel tálaljuk. Aki szereti tehet bele csilipaprikát! Jó étvágyat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek

Friss